Verbreding A2 Samenwerkende buurtplatforms

Verbreding van de A2, het einde van diverse verbindingen

 

Inleiding

Rijkswaterstaat heeft onlangs de voorbereidingen opgestart om de A2 te verbreden. Het uiteindelijke doel: 2×3 banen met vluchtstrook en een maximum snelheid van 130km/uur. Een belangrijke regionale ontwikkeling die direct effect heeft op de omwonenden en hun leefomgeving.

Meer informatie hierover op de projectenwebsite van Rijkswaterstaat: Klik hier voor de projectpagina van Rijkswaterstaat

 

Vervallen van verbindingen

Door de uitbreiding, waarvan de werkzaamheden in 2022 starten, komen diverse belangrijke verbindingen te vervallen. Viaduct ‘T Rooth (Born – Hondsbroek), viaduct Gebroek (Holtum Noord), het tunneltje in Holtum (Kleine Laakweg) en de tunnel tussen Guttecoven en de Graetheide (d’n Uul) worden gesloopt en komen niet meer terug. Tenminste, zoals het er nu in de voorbereidingen uitziet. Daarnaast is een toename van geluidsoverlast en fijnstof ook waarschijnlijk.

 

De buurtplatformen uit de kernen Born, Buchten, Holtum en Obbicht hebben zich samen gepakt. Ze maken zich namelijk ernstig zorgen over het verdwijnen van de verbindingen en de gevolgen voor de leefbaarheid en kwaliteit van de woonomgeving. Meer informatie hierover vind je op onze informatieve website www.a2actie.nl .

 

Zienswijze indienen

Binnen het officiële traject dat Rijkswaterstaat moet doorlopen kunnen alle belanghebbenden en omwonenden zienswijze indienen. U kunt hiermee in deze fase aangeven wat Rijkswaterstaat nader moet onderzoeken en onderbouwen om te kijken of de gedane aannames wel kloppen.

 

Vindt u het behouden van één van deze, of ál deze verbindingen belangrijk? Maakt u zich zorgen om toename van geluidsoverlast en fijnstof?

Ga dan voor 24 december naar www.platformparticipatie.nl, kies het project ‘A2 Vonderen Kerensheide’ en dien zienswijze in!!

(of gebruik deze links: klik hier voor alle informatie  /  klik hier om direct zienswijze in te dienen )

 

U kunt hiermee een belangrijk signaal afgeven bij Rijkswaterstaat en zelf direct invloed hebben op uw eigen toekomst en de kwaliteit van uw leefomgeving.

 

Meer informatie?

Ga dan naar www.a2actie.nl of neem contact op met je buurtplatform.

 

Namens buurtplatform Hondsbroek-Aldenhof, Born West, Holtum, Buchten, Obbicht en actiecomité behoud de verbindingen

info van bijeenkomsten:

Weergave van de startbijeenkomst A2VK 22 02 16

 

Geef een reactie