Bezoek Plisseshop van 12 tot 16 maart

12 tot en met 16 maart 2018

Bezoek de pop-up store Veiligheid in de‘Plissesjop’ aan de Misbroekstraat

 

In de ‘Plissesjop’ aan de Misbroekstraat in Sittard is van 12 tot en met 16 maart een zogenaamde pop-up store Veiligheid aanwezig. De initiatiefnemers reiken u als bezoeker van de store suggesties aan om ook zelf bij te kunnen dragen aan het verbeteren van het veiligheidsgevoel. Deze interactieve store is vrij toegankelijk van maandag tot en met vrijdag tussen  10.00 uur en 16.00 uur. Dinsdag en woensdag gaat de pop-up store niet om 10.00 uur open maar om 13.00 uur.

 

Gezamenlijk initiatief

De pop-up store is een gezamenlijk initiatief van het CCV (centrum voor criminaliteitspreventie), de brandweer, de politie en de gemeente.

 

  • De onderwerpen die maandagochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur aan bod komen zijn speciaal gericht op ondernemers.
  • Maandagmiddag en de overige dagen zijn met name gericht op inwoners, zijnde niet per definitie ondernemers.
  • De volgende thema’s komen onder meer aan bod: winkeldiefstal, zakkenrollerij (ook in aanloop naar St. Joep een actueel thema), winkelverboden/ diefstal, overlast in de stad, Buurtpreventie en camerabewaking.

 

Virtual reality

In de pop-up store wordt ook gebruikt gemaakt van Virtual Reality-brillen. Met een VR-bril is het mogelijk levensechte 360 graden filmpjes te bekijken van situaties die zich kunnen voordoen.

 

Plissesjop

Sinds oktober vorig jaar kunnen bezoekers in het centrum aan de Misbroekstraat 1 terecht bij de zogenaamde ‘Plissesjop’. Op wisselende momenten is de wijkagent aanwezig om met mensen in gesprek te gaan. Ook medewerkers van de gemeente zijn regelmatig in de sjop aanwezig. U bent van harte welkom!